Указания за работа със сайта /обновено 10.10.2021 г./

Във връзка с началото на онлайн обучението, всеки ученик трябва да получи до 10 септември на своя имейл потвърждение за създадената за него регистрация в сайта. В този имейл ще намерите Вашето потребителско име за влизане в сайта и линк, с който ще можете да настроите паролата за своя профил. За момента ще можете да използвате следните функционалности:

  • Влизане в профила – това става със зеления бутон, който ще намерите в десния край на заглавното меню. Под този бутон ще виждате надписите „Влез“, „Профил“ или „Излез“ в зависимост от страницата, на която се намирате и от това дали сте влезли в профила си.
  • Влизане в записаните курсове – това става като след влизане в профила си изберете от заглавното меню опцията „Курсове“. На страницата с курсовете най-отгоре ще видите секция, озаглавена „Моите курсове“. При избиране на някой от Вашите курсове, ще отидете на страницата, предназначена за съответния курс.
  • Присъединяване към онлайн урок чрез платформата Zoom – това става като в определения час за началото на курса влезете в профила си и след това в страницата на съответния курс. Най-отдолу ще видите секцията с коментари, където учителят ще е поставил линка за Zoom срещата като коментар. Тази секция не е за Ваши коментари, а за систематизиран учебен материал, подаван от преподавателя.
  • Качване на материали към курса и предаване на домашни – към курсовете над секцията за коментари има добавени две нови секции за прикачане на материали и домашни. За да качите домашната си работа, трябва да потърсите секцията „Домашни“ към записания курс и като изберете съответното домашно, ще отидете на нова страница. Най-долу на страницата на домашното има форма за прикачане на файлове. Там има и указание как точно трябва да се използва въпросната форма и какви са изискванията към сниманите листове хартия. Моля, ако не разполагате със скенер, да използвате алтернативния вариант с приложението CamScanner (линк към него ще намерите в указанията към формата), тъй като това приложение изчиства сенките и перспективните изкривявания и прави домашното по-лесно за проверяване. За целите на курса е достатъчно да използвате безплатната версия на приложението CamScanner и не е необходимо да плащате за надграждане до платената му версия.
  • Оразмеряване на картинките към домашното – след като качите картинките от домашното, те автоматично се оразмеряват, за да заемат по-малко място на сървъра. Тази функционалност за автоматично оразмеряване работи само ако общият размер на качените картинки е под 8 МБ. В случай, че Вашето домашно е по-голямо, ще се наложи сами да намалите размера на картинките, преди да се опитате да го качите. Към указанията на формата за прикачане на домашни сме добавили подробни инструкции до какъв размер на картинките да подготвите Вашето домашно и сме предложили два варианта за бързо оразмеряване на множество от картинки, без да се налага това да се прави за всяка картинка по отделно. Единият вариант е с безплатно приложение за телефон, а другият е с безплатна онлайн услуга, която е удобна за ползване на настолен компютър или лаптоп.

Следете тази новина, тъй като тя периодично ще се обновява и допълва с указания за новите функционалности.