loader
headerImage

Курсове по български език и литература

с преподавател Елмира Йонова

Рисуване

Written By: Deyan Yosifov

Курс по рисуване за кандидат – гимназисти с преподавател Иван Андонов

Подготовката е  за конкурсните изпити  по изобразително изкуство /курсове по рисуване и индивидуални уроци по рисуване/ за  Професионална гимназия по облекло „Кн. Мария Луиза“, 51 СОУ, Художествената  гимназия за  изящни  изкуства„Илия    Петров”, за Художествената гимназия за приложни изкуства ”Св. Лука”, Национална  гимназия по   полиграфия и фотография, и други училища с разширено преподаване на изобразително изкуство. Подготовката е съобразена с изпитите, които включват различни задачи в зависимост от училището и специалността  /графичен дизайн, компютърна графика, фотография, пространствен дизайн, мода, силикатни форми, дърворезба, металопластика и други/, за която се кандидатства. Обучението е по изготвяне на:

  • НАТЮРМОРТ – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с черен материал /молив, креда, туш и др./ на картон с размер 35/50 см. за четири астрономически часа.
  • ФИГУРАЛНА КОМПОЗИЦИЯ – изобразяване на човешки фигури в среда по поставена тема на картон с размери 35/50 см. с материали по желание за четири астрономически часа.
  • ДЕКОРАТИВНА КОМПОЗИЦИЯ – създаване на проект за десен, покривка и др. с цветни материали в зададен формат за четири астрономически часа.

Курсовете са подходящи за ученици  от 7. клас, както и за ученици от 5. и 6. клас, които искат да започнат подготовката по-рано за изпитите по изобразително изкуство.

Обучението по рисуване дори и в група, е индивидуално. Всеки работи по програма, изготвена лично за него и съобразена с неговите цели и темпо. Затова включването в група по рисуване може да стане във всеки момент. На всеки курсист се преподава теорията на изобразителното изкуство от самото начало.

Оптималното време, което е необходимо на един седмокласник, за да се подготви за кандидатстване с рисуване, е една учебна година с посещение веднъж седмично в група от 6 учебни часа /т.е. 4  астрономически часа/.

Групите са до 7 ученици.

180 учебни часа, разделени на три модула по 60 часа.

Часовете ще са през делничните дни, съобразени с учебния график на учениците.

330лв.за модул /разсрочено плащане на 3 пъти/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *